Monday, September 12, 2011

.::. TaNGGaL 12 SEpTeMber .::.

........hari ni adalah hari lahir aku yang ke...20...ke atas...hehehehe...dah tua sebenarnya.....alhamdulillah aku diberi lagi kesempatan untuk berda di bumi yang bertuah ni....semoga hidup aku lebih baik dr sebelum ni....amin....

....so far aku gembira wpun aku skrg masih lagi bujang...hahahaha...org tak mau aku lagi so tunggu je la dulu...bila dipikirkan teringin jgk tp jodoh belum sampai macam na nak paksa kan...insyaALLAH lau jodoh dah sampai tukar jgk la title aku tu...hehehehe...tp kan erm bila mai umo dah mcm ni org mesti tnya...bila lagi nak kawen??hai...tak dak ka soalan lain...tnya la bila nak naik pangkat ka...bila nak gaji ka....bila nak p umah ka...hahahahha....sepupu sepapat dok menunggu jgk...so surprise la.......

...hadiah aku tahun ni dah beli dah...jam tangan baru....harga tak la mahal...mampu2 je tuk diri sendiri....2009..kereta myviku iaitu Putera Hatiku....2010 kamera dslr...cukup la..tahun depan tak pkr lagi.........mgkin blackberry or iphone kot....

....apa yan berubah bila umo dah berubah....tak dak apa lagi...janji keja dah ok..boleh dapatkan apa yg dihajati...boleh menabur bakti kat mak n abah wpun tak mampu sediakan yg mewah2 pada depa....janji depa gembira....

...apapun...wish me HAPPY BIRTHDAY TODAY....HOORREEEYYY.......wish me luck!!!!

Monday, August 8, 2011

.:DuGaaN Di BuLaN PuaSa (HaRi Ke-7):.

..........KALUT giler bila datang opis semalam file server tak boleh buka....adoi dah la sistem undi yang nk digunakan kemarin tu tak dak simpan dalam PC...semua ada dalam tu...mmg cuak la sbb nak guna pagi tu jgk...pas tu troubleshoot masalah dia tgk2 ada sistem undi tu...ALHAMDULILLAH....tapi yang sedihnya harddisk tu rosak...data2 dalam tu tk dpt diselamatkan....data2 yg 2 bulan sebelum ni mmg dah tak dak...yang masih lagi ada....

huhuhuhu....semalam mmg penat giler la...tak sempat nk dok depan PC...ada yg tk leh internet la....tak leh msauk tu la...tak leh msuk ni la...huhuuuhu...kenapa jadi masa time cuti....huhuhuuhuuu.....

Tuesday, August 2, 2011

.:MiNGgu YanG SibUk:.

.....HaHaHaHa....minggu lepas adalah minggu yg sibuk sgt....amirul adha balik kedah..seminggu menjaga dia....dah la tak mau kt mak tok dia...tp best sgt ada dia...umah tak sunyi....huhuhuhu....tunggu raya ni plak la blk....

minggu lepas PM dan isteri dia mai kedah...punya la sibuk....kesian kt amirul...aku plak dok blk mlm2 je....n last aku dh tak larat....event yg last tk p pun.....

erm...miss amirul...dgn keletah dia wpn tak boleh nk ckp pun lagi...skrg lau org sebut bye bye je mesti mrah...ingt org nk tinggal dia....

hahahahaha....

Tuesday, July 19, 2011

.:JourNey To THe .....:.

....HahaHaHa...Yes!!!Yes!!!...Esok Adalah ahri di mna aku nk pegi ke....dapat jmpa amirul adha...my anak buah yg comey n kacak lg...hahahahaha....mcm na la ngn dia dh 3 bulan tak tgk dia.....mesti dh panjang dh......

...so tak dpt la nk blog or fb sepanjang aku berada kt sana.....nnt pas blk aku tulih lg....

Thursday, July 14, 2011

.:aMirUL....MaK LaNg WinDu....:.

.........HUAHUAHUAHUAHAAAAA......adoi semalam mimpi amirul adha...my anak buah....rindu sgt kat dia....mimpi dia bloeh bercakap...hahahahaha...padahal nk dgr perkataan pun susah nk kuarkan...tp yg bestnya mimpi amirul ada adik...nama dia Muhammad Fadil Bahrain...hai...mai mana la nama n budak tu....betul la sgt permainan tido....yg syok nya bleh ckp ngn mak lang dia ni...petah plak perkataan yg kuaq tu....

.....next week ambik cuti lama skit nk pegi sana....harap2 tak de la benda2 yg boleh membatalkan niat untuk pegi sana....amirul tunggu mak lang tuk peluk cium....tp yg paling aku rindu adalah seseorg yang....entahla...bgtau hati jgn ingt lagi tp pg td buka fb leh plak aku pegi buka profile dia....susahnya nak buang dr hati ni..YA ALLLAH bantula hamba mu ini...jika dia bukan jodohku...bawalah dia pergi jauh dariku....amin.....

...cukup2 saidatul akmal.......byk lg org lain...nnt ada jodoh jumpa la yg boleh mencairkan hati tu lagi...hikhikhik...

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja